Είστε έτοιμοι για δράση. . . στην κουζίνα; Πάμε να δώσουμε την πιο γλυκιά γεύση στα Χριστούγεννα!
Τρουφάκια γλυκά με κάστανο
Θα χρειαστούμε:
900 γρ. κάστανα βρασμένα καθαρισμένα και αλεσμένα σε πουρέ
9 κ.σ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη
90 γρ. MrGrand Μαργαρίνη
2 MrGrand βανίλιες
2 κουταλιές ποτό αμαρέτο
Για την επικάλυψη
125 γρ. MrGrand Κακάο
180 γρ. MrGrand Tρούφα Σοκολάτας Γάλακτος
100 γρ. MrGrand Ινδοκάρυδο
170 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Καρυδόψιχα (τριμμένη)
Πώς γίνεται:
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να παγώσουν.
– Στη συνέχεια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με κακάο, τρούφα, ινδοκάρυδο ή τριμμένα καρύδια.
– Για ακόμα πιο πλούσια γεύση λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσουν.
– Διατηρούνται στο ψυγείο, ιδανικά σε χάρτινα φορμάκια.
Κρέμα βανίλια με crumble μήλου
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. μήλα
1 τεμ. ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι
80 γρ. MrGrand Ζάχαρη Καστανή
100 γρ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη
170 γρ. MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
80 γρ. MrGrand Νιφάδες Βρώμης Classic
120 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Βούτυρο Αγελάδος 82% Λιπαρά
Για την κρέμα
500 γρ. MrGrand Γάλα Πλήρες 3,5% Λιπαρά Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
100 γρ. Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
40 γρ. MrGrand Κορν Φλάουρ
3 τεμ. κρόκους αβγών Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Μεσαία
1 MrGrand Βανίλια
Πώς γίνεται:
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σ΄ένα ταψάκι (24 εκ.). Σκεπάζουμε τα μήλα και ψήνουμε στους 170°C για 40′. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ’ ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τη βρώμη, την άχνη και το βούτυρο και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουν τη μορφή ψίχουλων.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μισή ζάχαρη να πάρουν βράση. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί με το κορν φλάουρ.
Τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μισή ποσότητα στο μίγμα των αβγών χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των αβγών μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Βάζουμε ξανά πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε σε ταψί και κολλάμε μία μεμβράνη στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε σε ποτήρι crumble μήλου και κρέμα σε διαδοχικές στρώσεις. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.